gasolgrill eller kolgrill

Gasolgrill eller kolgrill? Vi hjälper dig att välja rätt!

Fritid Mat Nöje Produkter

En vanligt förekommande fråga bland många som älskar grillad mat (särskilt inför sommaren) är om man ska välja en bra gasolgrill eller kolgrill? För att hjälpa dig och alla andra grillälskare på traven så ger vi här våra fördelar och nackdelar med gasolgrillar och kolgrillar, så att du på ett enkelt och smidigt sätt kan välja rätt grill för just dig och dina behov.

Det finns få saker som slår en riktigt god grillad köttbit på sommaren. En del av själva grillupplevelsen utöver att maten smakar ljuvligt gott är just dofterna och ljudet som kommer från en kolgrill. Det är svårt att få samma underbara dofter och läckra ljud från den grillade maten på en gasolgrill så som man kan få på en kolgrill, så när det gäller just denna fråga, ja då vinner kolgrillen klart anser vi.

Den huvudsakliga frågan är dock smaken, ja smaken är som vanligt som den berömda baken (nämligen delad) och här är det alltid en fråga om personlig tycke och smak, för oss på Mesites.se så blir det här ett dött lopp mellan de båda alternativen.

Enkelt och lättsamt med en gasolgrill

Även om dofterna och ljudet vinns av kolgrillen och där vi anser smaken en kolgrill och gasolgrill ger är mer eller mindre huggen som stucken, så finns det också vissa viktiga detaljer som vinns av gasolgrillen.

Med en gasolgrill är det otroligt enkelt att komma igång med att grilla, vanligtvis så är man igång och grillar inom loppet av några få minuter, något som man verkligen inte är med en kolgrill. Enkelheten och smidigheten med en gasolgrill gör också att den med fördel kan användas året runt, även här vinner gasolgrillen då kolgrillen i stort sett alltid plockas fram under ett par korta sommarmånader i Sverige.

På ytterligare en punkt vinner också gasolgrillen. Det är rätt skönt att slippa hålla på med kol, briketter och tändvätska så som är ett måste med kolgrillen och som man såklart slipper helt med en gasolgrill. En solklar poäng går dock till kolgrillen när det handlar om priset, en bra kolgrill kan man idag få för drygt 500 kronor medan man med en gasolgrill får räkna med runt cirka 7000 kronor eller mer för en mellanstor gasolgrill av god kvalitet.

Så, med all denna nya kunskap i bagaget så hoppas vi att vi har gjort valet betydligt enklare för dig som står och tvekar mellan att köpa en gasolgrill och en kolgrill. Om du ändå inte känner att du har blivit ett dugg klokare eller säkrare på om du ska välja en gasolgrill eller kolgrill, gör som vi har gjort och köp en av varje.