Relaxing

Många svenskar behöver stressa mindre

Familjeliv & Fritid Hälsa Livsstil

I en hektisk vardag, som vi många lever i är det inte alltid så lätt att hitta tid för träning eller annat som får dig att må bra. Många gånger när vi har en stund över, använder vi gärna den till måsten som kanske hänger över oss.

Är vi dessutom småbarnsföräldrar eller människor som hela tiden lever på språng är det kanske ännu svårare att få tiden att räcka till. Gemensamt för oss alla är dock att det är viktigt att vi hittar stunder där vi kan slappna av, stressa ner och kanske även hitta stunder där vi får in lite motion. 

För många så kan även en ansträngd ekonomi vara en stor faktor till stress och ohälsa. Det är exempelvis inte ovanligt att många har flera lån hos olika banker och långivare. Här är det alltid värt att se över sina alternativ med att kunna samla alla sina lån hos en enda aktör. 

Oavsett om man vänder sig till en traditionell bank eller om man söker efter ett fördelaktigt snabblån för att samla sina lån så är en lägre effektiv räntekostnad billigare och bättre på ett nytt samlingslån än vad man oftast har på sina befintliga dyra lån och krediter hos flertalet olika aktörer.

Att annars göra saker som får oss att må bra och ökar vårt välbefinnande är viktigt för att trivas med sitt liv. För mycket måsten och för lite av det vi själv önskar kan skapa depressioner.

Kan en massagestol vara en lösning?

För den som känner att tid är en bristvara kan en massagestol vara en av lösningarna. Med en massagestol kan du få många olika typer av massagebehandlingar.

En massagestol kan hjälpa dig att få igång blodcirkulationen, vilket är A och O för en god hälsa. Om du har spänningar och stelhet i dina muskler kan det påverka blodcirkulationen. I det långa loppet kan det orsaka en bristande tillförsel av näringsämnen. Vidare kan en massagestol göra det lättare för dig att slappna av när spänningarna i kroppen släpper.

När spänningarna i kroppen släpper är det lättare att finna harmoni. En av fördelarna med en massagestol är att du kan använda den precis när det passar dig, du kan till och med använda den när du jobbar eller tittar på tv.

När du använder din massagestol ställer du in vilken sorts massage du önskar och hur intensiv den ska vara. Ofta räcker det med 15 minuter om dagen i stolen för att den ska göra underverk för din kropp. Det är en smart och effektiv lösning där du slipper att boka behandlingar hos en massör och där du slipper att passa tider.

Vad kostar en massagestol?

En massagestol kan vara en ganska dyr investering tycker många och det är helt rätt, den kan lätt dra iväg i pris. Det finns budgetvarianter för runt 10.000 kronor men vill du ha en massagestol av en bättre kvalitet och med lite variation så får man räkna med 20.000 till 40.000 kronor.

Om man räknar på vad man betalar hos en massör och hur ofta man måste gå för att uppnå samma tid och resultat som med sin massagestol kan det ändå vara värt pengarna. Om man dessutom tittar på hälsofördelarna med en massagestol kanske det ändå känns värt att investera lite pengar i sin stol. Att titta på andrahandsmarknaden är också ett alternativ, både för plånboken och för miljön.