Massagebänk

Tänk på detta när du ska köpa massagebänk

Fritid Hälsa Karriär Skönhet Utbildning Utrustning

Det finns flera saker att tänka på innan du bestämmer dig för vilken typ av massagebänk du ska köpa. Ska den vara elektrisk eller hopfällbar? Är priset viktigare än bänkens hållbarhet? Besvara dessa frågor innan du går vidare med att söka efter modell och märke. Det är vanligt att folk söker efter en massagebänk som är hopfällbar. De är lägre i pris och man kan lätt ta med sig bänken för att massera hemma hos någon eller på ett företag.

Sen finns det flera andra detaljer att ta hänsyn till. Om man inte är van vid att massera, så kan det vara svårt att förstå hur mycket vissa skillnader kan betyda för din kropp.

Viktiga detaljer att fundera på innan du gör ditt val!

1. Går det ändra höjden på bänken? För att du inte ska överbelasta dina axlar ska inte bänken vara för hög. Du ska även kunna utnyttja din kroppstyngd när situationen kräver det, utan att du ska behöva ställa dig på tårna.

2. När det gäller bredden, så väljer många att köpa en bredare bänk då kunder kommer i olika storlekar. Däremot kan det underlätta för dina knän att satsa på en med mindre bredd och istället köpa avtagbara armstöd till. Armstöden kan lätt fästas på bänken om kunden är bredare än bänken.

3. Materialet ska vara lätt att rengöra och så slitstarkt som möjligt.

4. Vid val av hopfällbar bänk, så vill man att den ska vara så lätt som möjligt. Dock bör du även kontrollera hur mycket vikt bänken tål. Det är bättre att välja en bänk som väger lite mer och kan bära upp mer vikt.

5. Kommer dina kunder att vara i behov av ett underlag med tjockare stoppning? Detta beror bland annat på hur länge kunderna kommer att ligga på bänken och hur ömtåliga de är. Vanligtvis är personer i mindre storlek i större behov av tjockare underlag.

6. Till många modeller och märken tillkommer flertalet tillbehör. Se över alternativen som finns och vilka du anser dig ha behov av.

Tarsus massagebänkar är pålitliga

Tarsus är ett pålitligt märke på massagebänkar. De har funnits på marknaden i drygt 30 år och de är kända för att alltid jobba med kvalitet. De har många modeller att välja mellan, både bärbara och stationära.

⦁ De bärbara är lätta att fälla ihop och lätta att bära med sig. Dessutom är de stabila, så du behöver sällan oroa dig för att bänken ska vingla när du använder lite extra kraft på kunden.

⦁ Tarsus är så säkra på kvalitén på deras bänkar att de alltid lämnar 10 års garanti på chassit.

⦁ Deras modeller finns i olika bredd och höjd, så fundera på vilka mått som passar dig som bäst.

⦁ Materialet som är i konstläder är lätt att rengöra och det går att välja mellan 14 olika färger. Tänk praktiskt innan du bestämmer färg. Välj gärna en färg som inte är vanligt förekommande, men färgen ska vara lugnande och gärna i en färg som inte snabbt ser smutsig ut.

⦁ Tarsus kvalité är så välkänd att de är relativt lätta att sälja på andrahandsmarknaden, om man en dag skulle önska det.

⦁ Är du osäker på om du ska välja bärbar eller stationär, så börja hellre med en bärbar. Den är billigare och den är lätt att ta med sig. Skulle du senare önska dig en stationär bänk, så behöver du enbart beställa ett underrede till bänken du redan har.

⦁ Det finns flera tillbehör till deras bänkar, i synnerhet till de bärbara. Till exempel ansiktskudde, justerbara armstöd och extra stoppning.