lösa lån och krediter

Allt fler vill lösa lån och krediter

Ekonomi

Många svenskar önskar lösa lån och krediter genom att ansöka om ett privatlån. För många så kan det kanske verka en aning märkligt att man önskar avbetala sina befintliga lån med att ta ytterligare ett lån men faktum är att här finns även gott om pengar att kunna spara.

För att man också ska kunna spara pengar på att lösa gamla lån med ett nytt lån så krävs det att de nya lånet behöver ha en lägre effektiv räntekostnad än vad de gamla lånen har.

Spara pengar genom uteblivna administrationsavgifter

Utöver att man med ett enda nytt lån sparar pengar med en lägre effektiv räntekostnad så finns det även ytterligare pengar att kunna spara genom uteblivna administrationsavgifter.

Idag så är det inte ovanligt att många lån kan ha en startkostnad (engångsavgift) och månadsvis återkommande aviavgifter. Skulle man ha flera mindre lån så kan enbart de administrativa avgifterna tillsammans uppgå till flera tusen kronor om året.

När man önskar lösa lån och krediter som man kan ha så kommer det (efter att lånen är lösta) som högst att finnas en adminstrativ avgift för det nya lånet och där inga ytterligare kostnader tillkommer.

Så gör du för att lösa lån och krediter

  1. Se över de effektiva räntekostnaderna på de lån som du önskar lösa.
  2. Jämför lånens effektiva räntekostnader och villkor som du kan hitta här på vår hemsida.
  3. Klicka dig in på det lån som du har bestämt dig för.
  4. Fyll i de uppgifter som efterfrågas.
  5. Signera till slut din ansökan med ditt BankID, KLART!

Hos flera långivare så kommer du i din ansökan att få ange om du vill att den nya långivaren ska lösa dina lån och krediter åt dig medan man hos andra långivare inte fyller i detta.

I de fall där man inte fyller i dessa uppgifter så är det du som låntagare som själv behöver lösa dina befintliga lån och krediter.

Prioritera din kreditvärdighet

En god kreditvärdighet ligger till grund för om- och hur mycket pengar som man får låna. Med detta i vetskap så bör det också vara prioriterat att man försöker göra allt man kan för att också förbättra sin kreditvärdighet.

  • Öka din taxerade årsinkomst.
  • Starta ett månadssparande.
  • Dra inte på dig onödiga kreditupplysningar.
  • Undvik alltid betalningsanmärkningar och framförallt de betalningsanmärkningar som leder till det som påverkar ens kreditvärdighet i störst negativ bemärkning, att hamna med skuld hos Kronofogdemyndigheten.

När man önskar förbättra sin kreditvärdighet så är det också en viktig faktor att försöka lösa dyra lån och krediter, precis som denna artikel också handlar om.