lån som är utan UC

Smålån utan UC, vad innebär det?

Ekonomi Fritid

1. Smålån utan UC är lån som alla är avsedda för din privata konsumtion.

2. Lånen sker utan att långivarna gör en kreditupplysning hos UC.

3. En ansökan sker alltid online med snabbt svar och med snabb utbetalning till ditt konto.

Mindre lån utan UC- bra vid akuta behov

Smålån utan UC är för de som önskar låna en mindre summa som oftast ligger mellan 500 kr och 20.000 kr. Intresse för mindre lån utan UC kan många gånger uppkomma vid akuta behov och när man som låntagare har en lägre kreditvärdighet.

Merparten långivare för privatlån har minimumbelopp på högre summor och då det inte är lönsamt att låna mer pengar än vad som behövs, så kan smålån vara ett bättre alternativ för dig. Även om smålån utan UC har högre ränta, så lönar det sig inte i längden att betala ränta för pengar man egentligen inte behövde låna.

Det är snabbt och enkelt att ansöka om smålån utan UC, och man kan göra det så pass anonymt att ens kreditvärdighet inte blir påverkad negativt. Däremot bör du försäkra dig om att lånet inte kommer att påverka dina utgifter för hyra, mat och andra räkningar, innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån.

Varför är det lättare att få smålån utan UC?

UC är det kreditupplysningsföretag som inkluderar som mest information i sina upplysningar. Dessutom registreras alla förfrågningar om kredit som har gjorts via dem. Dessa förfrågningar kan även komma från olika butiker där du har köpt en vara på kredit, till exempel en tvättmaskin eller dator. Om du har många förfrågningar kan din kreditvärdighet bli lägre.

Långivare som däremot erbjuder smålån utan UC använder sig istället av ett annat kreditupplysningsföretag, då denna typ av lån består av lägre summor och kort återbetalningstid. De är mer intresserade av låntagarnas nuvarande livssituation och en anledning till att det sätts en högre ränta är för att deras utlåning kan innebära en större risk för dem som långivare.

Långivare som inte använder sig av UC har vanligtvis även lägre krav på sina låntagare och där man i större utsträckning kan bevilja dig ett lån även om du skulle ha en (eller flera) betalningsanmärkningar, något som långivare som använder sig av UC ytterst sällan gör.

Hög kreditvärdighet ger bättre lånvillkor

Din kreditvärdighet visar på hur pass pålitlig du anses vara gällande återbetalning av det lån du önskar få. Om den anses vara låg, mellan eller hög beror på olika saker. Några av dem kan vara betalningsanmärkningar, boendeform, inkomst och de lån eller krediter du har i nuläget.

Tänk på att när det gäller lån och krediter, så inkluderas även kreditkonton som erbjuds i olika butiker då du önskar köpa något på avbetalning. Du kanske till och med har ett gammalt konto som fortfarande är öppet, färdigt för dig att använda närhelst du önskar. Om du exempelvis har blivit beviljad en kredit på H&M med ett maxbelopp på 5000kr, så kommer denna summa att medräknas som en skuld vare sig du använder dig av kontot eller inte.

Du har nämligen möjlighet att närhelst ta del av denna kredit. Så om du vill förbättra din kreditvärdighet, så börja med att kontrollera att du inte har sådana konton som släpas med i bagaget.

Om du vill kontrollera din kreditvärdighet kan du göra det via UC. Du gör det gratis och du behöver inte oroa dig över att det skulle registreras som en typ av kreditupplysning. Då kan du även kontrollera om det är något du kan göra för att förbättra din kreditvärdighet.