Fotboll VM-kval

Svenska fotbollslandslaget blickar framåt

Nöje Sport

Efter en tråkig förlust mot Ukraina (1-2) i fotbolls-EM nu i sommar så blickar det svenska landslaget nu framåt igen. Höstens kommande VM-kval är det som närmast väntar med match mot Spanien 2 september hemma på Friends Arena.

Det är även en stor föryngring av fotbollslandslaget som nu väntar. Andreas Granqvist, Marcus Berg, Sebastian Larsson, Mikael Lustig och nu senast Pontus Jansson har alla tackat för sig vad gäller landslagsspel, något som såklart är tråkigt men som samtidigt är extremt nödvändigt.

Så kan laget formeras

Även om det råder konkurrens om platserna så finns det finns platser som i dagsläget känns givna. Robin Olsen är givet burväktare precis som nyblivna lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf även är i mittförsvaret. Ludwig Augustinsson känns även han lika given bara han får vara helt skadefri.

En suverän Emil Forsberg ihop med ungtupparna Alexander Isak och Dejan Kulusevski anser vi också vara helt självskrivna i förstaelvan. Utöver dessa spelare så är det främst Jens Cajuste, Jesper Karlsson och Mattias Svanberg som alla aspirerar på en startplats i laget.

Någon som har imponerat stort är också unge 19-åringen Anthony Elanga i Manchester United och som också bör få chansen om förbundskapten Andersson bara vågar satsa på den unga offensiva talangen.

Elanga imponerade stort i slutet av den förra Premier League-säsongen i United och har även sett riktigt vass under försäsongen så långt. I sin senaste match med A-laget i slutet av juli så gjorde Elanga ett riktigt drömmål i träningsmatchen mot PL-nykomlingen Brentford (förlust med 2-4).

Att följa Elangas utveckling under hösten ska verkligen bli otroligt spännande och att förbundskapten Andersson redan har slagit en signal till Elanga är också något som vi tar för givet.

Släpp på handbromsen Janne!

Att våga satsa offensivt är också mycket vad det handlar om från nu. Ska Sverige inte bara nöja sig med att kvalificera sig för de stora mästerskapet och kanske även ytterligare avancera ytterligare någon omgång så är det också de unga spelarna och offensiven som behöver främjas.

Sverige har onekligen talangerna som krävs, för att precis som våra danska grannar, ta sig långt- och till om med hela vägen till guld i ett mästerskap som EM, om bara den talang som finns förvaltas på rätt sätt. Så, Janne Andersson, våga släppa på handbromsen och skippa de dubbla livremmarna och ös på med vår unga blågula offensiva kraft.